1. listopada 2011.

Kreativnost u kuhinji - Đem od šljiva i višanja

Ja sam ta koja vječito mijenja recepte i kuha prema inspiraciji, ukusu ukućana i namirnicama koje taj čas mogu naći u frižideru. Za svaki slučaj, počela sam pisati recepte koji su "prošli " (da bih ih uopće mogla ponoviti drugi puta).Znate kako to ide....skuhaj nam znaš ono je bilo odlično.....a ja trebam reći : žao mi je, zagubila sam recept. Zato sada i to zapisujem. Ovaj tjedan pekla sam đem od ostataka šljiva, s kojima više nisam znala što početi, a moji baš nisu ljubitelji đema od šljiva; tako je počela inspiracija, a rezultat je bio toliko dobar da ga želim podijeliti s vama. Potrebno je 2 kg šljiva (očišćenih od koštica), 1 kg šećera, staklenka kompota od višanja (bez koštica), 1 banana, sok od 1/2 limuna i malo vode (za početak pečenja). Šljive prepolovite, bananu narežite na ploške, podlijte sa 1/2 decilitra vode i dodajte šećer. Kada smjesa bude kašasta (nakon otprilike pola sata ) dodajte dobro ocijeđene višnje i sok od limuna. Dovoljno je da kipe 10-15 minuta. Đem stavljajte topao u zagrijane staklenke ili ohladite, pa zaledite. Vjerujem da će vam se svidjeti. :-)

Nema komentara:

Objavi komentar

1. listopada 2011.

Kreativnost u kuhinji - Đem od šljiva i višanja

Ja sam ta koja vječito mijenja recepte i kuha prema inspiraciji, ukusu ukućana i namirnicama koje taj čas mogu naći u frižideru. Za svaki slučaj, počela sam pisati recepte koji su "prošli " (da bih ih uopće mogla ponoviti drugi puta).Znate kako to ide....skuhaj nam znaš ono je bilo odlično.....a ja trebam reći : žao mi je, zagubila sam recept. Zato sada i to zapisujem. Ovaj tjedan pekla sam đem od ostataka šljiva, s kojima više nisam znala što početi, a moji baš nisu ljubitelji đema od šljiva; tako je počela inspiracija, a rezultat je bio toliko dobar da ga želim podijeliti s vama. Potrebno je 2 kg šljiva (očišćenih od koštica), 1 kg šećera, staklenka kompota od višanja (bez koštica), 1 banana, sok od 1/2 limuna i malo vode (za početak pečenja). Šljive prepolovite, bananu narežite na ploške, podlijte sa 1/2 decilitra vode i dodajte šećer. Kada smjesa bude kašasta (nakon otprilike pola sata ) dodajte dobro ocijeđene višnje i sok od limuna. Dovoljno je da kipe 10-15 minuta. Đem stavljajte topao u zagrijane staklenke ili ohladite, pa zaledite. Vjerujem da će vam se svidjeti. :-)

Nema komentara:

Objavi komentar